Lure Coursing

lc

1908115 857177004331000 5717178704427578363 n 601x401

Lure coursing (LC) er en bruksprøve for alle raser tilhørende gruppe 10 (mynder), samt faraohund, etnahund, og podenco- og podengorasene i gruppe 5. Hunden må ha gyldig offisiell lure coursing-lisens utstedt i samsvar med FCIs regler for å delta på offisiell prøve.

Formålet med prøven er å bidra til at hundene skal kunne opprettholde sin opprinnelige karakter og utseende. Være et mål på deres naturlige jaktegenskaper, deres evne til effektivt å utnytte sin opprinnelige kapasitet for hurtighet og smidighet, samt legge ned et bytte. Dette skal ikke gå ut over myndens sosiale oppførsel i kontakt med andre hunder og mennesker.

LC er en form for hundesport, der hundene jakter på en falsk hare (lokkehare). Sporten tar utgangspunkt i ekte jakt på hare, men denne formen for jakt er forbudt i Norge. Lokkeharen er en bra erstatter: En plastpose, fille e.l. knytes fast i enden av en lang line, som i sin tur strekkes i et mønster av mer eller mindre krappe svinger (gjennom trinser) rundt en bane av gress. Lokkeharen trekkes så rundt banen av en motor som styres av en pilot, mens hundene jakter på den. Sporten er i stor grad knyttet til mynderasene og deres naturlige jakt- og løpstrang. Hundene jakter rasevis i par, og får individuelle poeng etter gitte regler og retningslinjer. Delmomentene som bedømmes er hundenes bevegelighet, fart, utholdenhet, entusiasme og jaktevne.

Lure coursing må ikke forveksles med racing/hundeveddeløp. Organisert spill på hundene er ikke tillatt.

NKKs regelverk for lure coursing >> 

FCI-regler for lure coursing >>

NKKs etiske retningslinjer for hundevelferd på utstilling og i konkurranse >>

Lisensbok koster 300,- og skal betales til kontonr 1506 20 02953 og merkes med lisensbok, rase og reg nr. Lisenssøknad sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Last ned skjema for lisens-søknad her >>

NMK på Facebook

fb nmk

NMK Trøndelag på Facebook

fb nmk